Kirkebio

"Her kan du komme som du er"

Hjørringvej 435, 9750 Østervrå

Kirkebio


En søndag om måneden fra september til maj, viser vi en god film som giver stof til eftertanke.


Der er gratis entre.


Efter filmen er der mulighed for at købe en kaffeservering for kr. 25,- og der er god tid til at evt. tale om filmen.

Næste film - søndag 19. januar kl. 19.00

The Mule


"The Mule" er Clint Eastwoods seneste film. Som 88-årig laver han en skøn film om sandheden, der frigør. Sådan kan man i hvert fald vælge at se den.

Plottet tager udgangspunkt i en sand historie om en 90-årig gartner, som er gået fallit, og som får et tilbud om at blive kurer for et narkokartel, og som derefter bliver en meget succesrig kurer med store indtægter. Hvor meget historien følger denne virkelige historie, ved jeg ikke, men Eastwood bruger den i al fald fortrinligt til en historie om i meget sen alder at komme til erkendelse af egne fejl og stå ved skyld og gæld – og så opleve, at sandheden frigør.

Eastwood spiller naturligvis selv den 90-årige gartner Earl Stone. Earl har længe haft succes som gartner. Han har vundet priser for sine blomster, og mennesker omkring ham sætter stor pris på ham og hans generøsitet, og han selv sætter stor pris på denne værdsættelse. Den betyder tydeligvis mere for ham end familien, som han har forsømt det meste af tiden. Konen er han for længst skilt fra, og hans voksne datter cutter endegyldigt forbindelsen, da han heller ikke kommer til hendes bryllup.

Nettet strammes
Gartneriet går imidlertid ned, og Earl går fallit. Han får et tilbud om at blive chauffør for nogle mennesker, hvis varer han i første omgang ikke kender noget til, men med tiden viser det sig at være narko. Og narkokartellet har stor gevinst af denne olding, som politiet aldrig kunne finde på at mistænke. På samme måde som Earls økonomiske gevinst også bliver stor af jobbet. Han får pludselig igen råd til at udvise generøsitet over for den ene og den anden. Ja, selv familien begynder han at kunne melde sig lidt hos igen.

Ved siden af dette spor i historien løber der et spor, der handler om politiets jagt på narkoforbryderne. Og sagte men sikkert strammer rebet omkring Earl. Narkolederne holder ham i stadig kortere snor, politiet kommer tættere på, og sidst, men ikke mindst: han kommer selv tættere på familien. Og det sidste betyder tættere på sin fortids synder, sine mange svigt.

I forlængelse af stigende erkendelse af at have svigtet og åben vedgåelse af det melder der sig en ny frihed, som gør ham i stand til at tage det fulde ansvar for sine fejl


Se forfilm herunder: