Kirkebio

"Her kan du komme som du er"

Hjørringvej 435, 9750 Østervrå

Kirkebio


En søndag om måneden fra september til maj, viser vi en god film som giver stof til eftertanke.


Der er gratis entre.


Efter filmen er der mulighed for at købe en kaffeservering for kr. 25,- og der er god tid til at evt. tale om filmen.

90 Minutes in Heaven


HIMMEL OG HELVEDE
Denne film er baseret på en virkelig historie, som tidligere er udgivet i bogform og blevet en bestseller i USA og i andre lande. Den handler om den ambitiøse baptistpræst Don, som bliver påkørt af en lastbil og dermed bliver tvunget til at ligge på hospitalet i flere måneder. Vi følger ham og hans familie i den svære tid, de gennemlever sammen. I sidste del af filmen får vi indblik i Dons oplevelse af Himlen i de minutter, hvor han var død, inden han kom til live igen.

En families kamp
Titlen gør én nysgerrig i forhold til at få indblik i det overnaturlige, og man kan godt blive lidt skuffet over, at det fylder så lidt i filmen. På den anden side har ulykken og Dons sygeleje noget væsentligt at fortælle, og det er en smuk og bevægende film om en kristen families kamp med Gud, sig selv og hinanden. Familien får lov til at få nogle glimt af himlen gennem den kærlighed, de møder fra deres pårørende og menigheden i den svære tid. Filmen undgår heldigvis den sentimentale sødsuppe som tidligere kendetegnede denne genre, og det er rart at se, at den såkaldte ’kristne film’ er blevet mere autentisk og ærlig (det manglede da også bare). På en måde kan den minde lidt om Philomena, bortset fra at her er der et kristent fællesskab, som arbejder med og for familien i stedet for at modarbejde den.

Bønnens magt
Filmen tager forskellige temaer op. Der er forholdet mellem ægtemand, hustru og Gud. Vi får både Dons version af historien såvel som hustruen Evas, og den prøvelse deres forhold får gennem ulykken. Filmen afspejler amerikanske kristne familieidealer, men filmen formår at holde balancen, så det ikke bliver for idealiseret. Dermed får idealerne lov til at vise deres styrke, når prøvelserne kommer. Et andet tema er bønnens magt. Det fremstår klart gennem filmen, at det gør en forskel at bede til Gud. Det bliver en stor styrke for de berørte. Filmen berører i det hele taget det svære spørgsmål om, hvorfor Guds veje ofte er så anderledes end vores. Don må arbejde med spørgsmålet, hvorfor han skal igennem en sådan svær tid, når nu han synes, at Gud bedre kunne bruge ham til noget andet. Det kommer der noget lærerigt ud af.


Filmen varer 1 time og 57 min.


Efter filmen kan der købes en kaffeservering for kr. 25,-.


Se forfilm herunder:

Næste film - søndag 12. maj kl. 19.00